Tänään käytiin sitten oikein urakalla pellolla treenaamassa koulun jälkeen ja moneen otteeseen. Ensin käytiin ihan vaan kävelemässä päästä päähän ja sitten haettiin treenikamppeet; ihan vain patukka, puinen noutokapula ja nameja. Otettiin ensin tokoilua: sivulle tuloa, seuraamista, käännöksiä, maahan menoa ja istumista (ensimmäistä kertaa kunnolla märällä pellolla, johon ei niin kiva ollut istua), liikkeestä pysähtymisiä. Välillä namipalkalla ja välillä lelulla. Sitten otettiin niitä noutoharjoituksia puisella noutokapulalla. Tahdoin Mukulan sivulle odottamaan, heitin noutokapulan ja lähetin hakemaan. Muskan poimiessa kapulan otin muutamia juoksu askelia vielä varmistukseksi, että neiti myös tulee kapulan kanssa ja nopeasti. Muutaman kerran meni hiukan pitkäksi ja kävi ylimääräisen lenkin takanani ennen kuin palautti kapulan. Hienosti onnistui noudot. Sivulle tulo ei palauttaessa vielä onnistunut ja heti kun neiti sai sivu käskyn niin pudotti kapulan. Ei sitten vielä niin sitä alettu hiomaan. Hienosti neiti sentään nouti ja olin siitä erittäin tyytyväinen. Välillä heittelin lelua haettavaksi ja sitä sitten vedettiin oikein kunnolla palkaksi. Mukava että sitä voi oikeasti palkata hyvin lelulla ja se tykkää siitä. Ei tarvitse pelkästään namien kanssa pelata.

Näiden harjoitusten jälkeen vein Muskan ulkotarhaan toviksi odottelemaan ja itse lähdin tekemään pari makkararuutua sille. Tein yht. kaksi kappaletta vajaa metri x metri ruutua. Annoin vanheta jälkien n. viitisen minuuttia vain ja sitten lähdin Muskan kanssa niitä testailemaan. Olivat siis neidin ensimmäiset makkararuudut ja ehkä hitusen liian vähän niitä nakkeja oli. Hienosti neiti haravoi silti ruudut ja nenä kävi tiuhaan. Jos huomenna on hyvä ilma niin pitänee tehdä taas pari ruutua ja käväistä metsässä.

Pellolla kun käytiin kävelemässä niin noita variksia sun muita lintuja näkyi taas muutamia lentelevän yllä. Muska seisoikin sitten pari kertaa näkemiään lintuja. Kerran meinasi perään lähteä, mutta tällä kertaa ehdin ensin ja kuulo vielä pelasi, eikä lähtenyt perään. Mukavia treenailuja on siis tänään ollut :).