Maanantaina päästiin sitten ensimmäistä kertaa harjoittelemaan vesityötä ja Muska pääsi muutenkin ensimmäisen kerran kunnolla haistelemaan erilaisia siipiä ja lintuja. Hyvin kiinnostuneelta tyttö vaikutti. Olimme siis tulomatkalla Kannuksesta kennelvuorosta takaisin lappia kohden ja pysähdyimme Oulussa tuttujen luona, joilla on kaksi münsterinseisojaa (Muskan täti Prihan Ani "Ani" sekä Quelle wom Oberesch "Sinni"). He sitten kysyivät mikäli haluaisin lähteä heidän kanssaan vesitreeneihin ja tottahan toki sellaiseen aikaa aina liikenee! Ajoimme sitten Lumijoelle, jossa treenaamassa oli useita münstereita.

Muska pääsi sitten vuorostaan harjoittelemaan, kun jonkin aikaa oltiin katsottu toisten treenaamista ja samalla siinä tietysti kovin oppia otettu. Ei sitten muuta kuin koira sivulle odottamaan ja niin heitettiin lintu. Muska katsoi tarkkaan ja heti käskyn saatuaan painui veteen epäröimättä. Hienosti se linnun toi rantaan, kylläkin tiputti sen sitten rantaan ja siinä jatkoi linnun haistelua. Tehtiin vielä lisäksi kaksi ja sen jälkeen pidettiin taas taukoa. Erikseen tehtiin pari pitoharjoitusta (näitä pitäisikin sitten alkaa oikein kunnolla tekemään). Ensimmäisten harjoitusten jälkeen neiti olikin sitten erittäin valppaana, katsoi koko ajan silmä kovana kun lintua heitettiin muille noudettavaksi ja oli sitten rauhattomana, kun ei päässyt itse noutamaan. Sitten otettiin vielä uudet kolme noutoa, joista viimeisessä menin vesirajaan seisomaan, eikä tyttö sitten ehtinyt tiputtaa lintua, mikä on erittäin hyvä. Olin erittäin ylpeä Muskasta, kun ensimmäiset harjoitukset meni näinkin hyvin :).

Sitten suunnattiin taas Ouluun ja nuoret monsterit Muska ja Sinni vetivät semmoista rallia ympäri pihaa ja kämppää. Vanhempi monsteri Ani tyytyi vain seurailemaan nuorten menoa ja pysytteli poissa näiden ralliradalta. Sen jälkeen olikin hyvä jatkaa matkaa ja Muska oli ihan kuitti ja nukahti samantien auton takapenkille :). Kyllä tässä taas tämä seisojaharrastus innostus nousi ja saimmekin Joukolta pakkasesta harjoitteluun sitten yhden tavin.

Eilen tiistaina sitten käytiin taas agitreeneissä, ihan vain yksittäisiä esteitä otettiin. Treenit eivät sitten olleet niinkään loistokkaat, agikepitkin meni ihan päin arsea, vaikka viime viikon treeneissä ne on menneet erittäin hyvin. Muutama hienosti onnistunut suoritus kuitenkin saatiin :). Paremmin onnistuikin sitten toko mitä odotellessa treenailimme. Muska seurasi hienosti ja erityisesti liikkeestä istuminen oli mallikas liike. Maahanmenoja pitäisi taas alkaa enemmän harjoittelemaan ja saada sitä nopeammaksi. Joskus näyttää että vaan yhdistää ja yhdistää ja naps, ai maahan piti mennä, näin o! Liikkeestä maahanmeno onnistui silti kohtuu hyvin ja seisominenkin, jota otettiin vain kerran. Tokosta siis jäi hyvä mieli, agista ei tällä kertaa niinkään.