Ja en nyt tarkoita kaapin hyllyjä, vaan käytiin eilen komeasti Kokkolassa agilitykisoissa vetämässä pari hylky rataa :D. Ensimmäinen rata nyt meni vielä ihan siedettävästi, mutta sitten kepit meni ensin mönkään kun en ohjannut koiraa kunnolla niille ja sitten vielä rengas, jonne en tajunnut myöskään kunnolla ohjata, kun sitä se ei vieläkään osaa. Toisella radalla rengas toisena esteenä ja senkin onnistuin möhlimään! Vaan ei siinä vielä kaikki kun olin jännityksessäni unohtanut käyttää sen kunnolla pissalla ennen toista rataa ja niin se vaan rallitti kesken radan laidalle pusikkoon pissalle. Sen jälkeen taas jatkoi radan ihan hyvin loppuun. Tosin minulta meni niin pasmat sekaisin, että ei se kovin hienoa katsottavaa varmaan ollut :D. Että kyllä juu kannatti mennä kisoihin, kun koira ei rengasta osaa. Mutta olin tyhmästi luottanut, että ehdittäisiin treenaamaan vielä ennen kisoja vaan sekin kaatui siihen, että koulun esteet nojailee edelleen hallilla. Mutta no kokemusta tuli taas sentään kerättyä ja huomenna olisi seuraava koettelemus, vaikka eipä siltäkään paljoa voi odottaa, mutta ei sentään ajateltu olla menemättäkään =). Pitäisi vain itsekin tajuta, että EI SE OLE NIIN VAKAVAA! :D

Mitäs muuta sitten on tapahtunut viime kirjoituksen jälkeen. No huhtikuun alussa Muska sterilisoitiin sekä lonkat & kyynärät kuvattiin. Leikkaus meni hyvin, mutta kolmen päivän kuluttua Muskalle tuli raju virtsatulehdus. Saatiin vahva antibioottikuuri ja sillä se meni ohi nopsaan. Kuurin jälkeen sitten alkoi vuotaa ruskeata limaa ja taas kävi eläinlääkäriin tie. Pissanäyte oli puhdas, joten emätin tähystettiin ja todettiin, että vuoto johtuu leikkauksesta aiheutuneesta verihyytymästä, joka nyt vasta tuli ulos. Eli lääkkeitä ei enempää tarvittu =). Muutaman päivän kuluttua vuoto jo loppuikin ja leikkaushaavakin on jo viimein parantunut.

Nyt ei tarvi enää sitten juoksuista, juoksuja edeltävästä ajasta tai valeraskauksista huolehtia. Ja lonkat ja kyynärätkin kuvattiin terveiksi (A/A 0/0), joten monsterimaista riehuntaa voidaan edelleen huoletta jatkaa. Talviturkinkin Muska on jo heittänyt moneen kertaan ja ai että sitä riemua, minkä ensimmäinen kylmä kylpy tuotti.

Koulutusrintamalla sitten huomattiin iso puute, nimittäin noutokäsky on jotenkin jäänyt koiralla aivan unholaan. Osaa kyllä noutaa, mutta vähänkin erilainen/iso noutoesine tuottaa ongelmia. Olen ajatellut opettaa sille nyt noudon sitten kokonaan alusta, uusi käskysana on mietinnässä. Samoin pitäisi viimein erottaa esine-etsinnän käskysana noutokäskystä. Ihmekään kun monsterilla pasmat sekaisin.