Otsikko by Jenskapenska, siitti XD.

Elikkäs asiaan, tänään käytiin sitten Jenninan kanssa tekemässä koirille ns. kisatasoiset tokotreenit. Tarkoituksena itselläni oli lähinnä selvittää koiran tämän hetkistä tasoa ja tietysti saada vähän testata miten ne liikkeet suurpiiteittäin kokeessa sitten menevät. Kirjoitan nyt liikkeittäin tarkemman sepostuksen:

Luoksepäästävyys: Tämän hyvin/huonosti menoa on sinänsä vaikea arvioida, koska Jennina on kuitenkin täysin tuttu tyyppi Muskalle. Suhteellisen hyvin Muska pysyi paikoillaan, mutta lopuksi sitten nousi seisomaan :/. Tätä pitäisi alkaa harjoittelemaan useammin ja paljon eri tyyppien kanssa.

Paikallamakuu (2min): Paikallamakuussa oli Muska ja Jerry yhdessä ja aikana siis se 2min. Sivulta maahanmenossa Muska meni aika vinoon, mutta koska kokeen omaisesti tehtiin niin en sitten alkanut korjaamaan. Paikallaan pysyi suht hyvin, mutta viimeisen kymmenen sekunnin aikana se paranteli asentoaan suorempaan, mutta eipä sentään kellahtanut kyljelleen niinkuin joskus on tehnyt. Loppu liikkestä sujui erittäin mallikkaasti.

Seuraaminen kytkettynä: Itse on vaikea arvioida kunnolla, että miten tämä liike meni, mutta mitä nyt itsestäni voin sanoa, niin mielestäni pysyin itse melko hyvässä asennossa. Muskan seuraaminen oli innokasta, mutta siitä johtuen myös se välillä törmäsi minun jalkaani. Muuta huomioitavaa ei sinänsä ollut.

Seuraaminen vapaana: Melko samanlaista menoa oli myös seuraaminen vapaana, paitsi yhdessä käännöksessä koira meinasi kääntyä väärin ja teki ison pompun, sen jälkeen liike jatkui ihan mallikkaasti.

Liikkeestä maahanmeno: Tämä liike onnistui erittäin hyvin lukuunottamatta loppua kun annoin sivukäskyn, niin Muska jostain syystä otti kovasti häiriötä oikealla puolella talutettavasta pikkukoirasta ja pomppi aikansa sivulla ennenkuin tuli kunnolla sivulle.

Luoksetulo: Vauhti oli hyvä, mutta hieman aiemmin olisi tyttö voinut jarrutella vauhtia, kun teki ihmekoukkauksen minun edessäni ennen sivulle tuloa. Vähän lisätreeniä niin liike on hyvä.

Liikkeestä seiso: Tämä onkin sitten seuraava tehotreenin kohde. Muska jäi kyllä hienosti seisomaan, mutta koiran luo palatessa se lähti hiippailemaan kohti ja haistelemaan. Kun yritin kieltää, niin istui. Tein uudestaan ja sama homma. Otettiin sitten vaan lyhyitä paikalla seisomisharjoituksia, eikä testattu liikettä enää uudestaan.

Hyppy: Tämäkin on tehotreenauksen kohteena. Eikä kyllä hyppyä muuten juurikaan olla harjoiteltu, että ei ihme sinänsä. Ensinnäkään Muska ei ensimmäisellä käskyllä lähtenyt hyppäämään, vaan jouduin antaa uuden käskyn. Hypyn jälkeen Muska seiso käskystä huolimatta tuli suoraan esteen takaa vain luokseni. Eli siinäkin sitten harjoiteltiin paikallaan seisomista ja eiköhän se siitä. Treeniä vaan.

Kaiken kaikkiaan olin ihan tyytyväinen Muskan suorituksiin, ehkä sitä vielä piakoin päästään kokeisiinkin :). Kuka tietää.

Päivällä Heli kävi ottamassa kuvia Muskasta ja Pinjasta ja tässä kuvasatoa, kiitos paljon :)! Kuvat siis © Heli.L

1875192.jpg

1875195.jpg

1875196.jpg

1875198.jpg

1875204.jpg

1875203.jpg