Tällä viikolla on taas enemmänkin paneuduttu tuon koiran kuulon löytämiseen, on meinaan reistaillut aika lahjakkaasti ja olen saanut karjua kuin mielipuoli, kun koira vain tyytyväisenä juoksee karkuun. Vähän taas parempaan suuntaan on menty, vaikka ihan toivottomalta on kyllä tuntunut useampaan otteeseen. Tämän lisäksi tällä viikolla on sitten ehditty vähän mejäilemään ja vesitreeniä ottamaan sekä Muska on saanut todella purkaa energiaansa äidin ja isän kanssa pitkillä lenkeillä ja muuten vain uimalla. Aika väsynyt onkin monsteri sitten ollut illat ja ruoka on maistunut paremmin kuin hyvin :).

Keskiviikko illalla vedin Maijan kanssa verijäljet Muskalle sekä molemmille mäykyille. Ei ollut kyllä ihmisen hommaa se, metsässähän meinasi tulla elävältä syödyksi niiden sääskien keskellä. Saimme kuitenkin kolme jälkeä vedettyä suhteellisen ripeästi ja jätimme jäljet sitten vanhenemaan yön yli. Muskalle ja Leeville vedimme pidemmät jäljet, joissa molemmissa oli yksi kulmaus ja Lotalle melko lyhyen suoran jäljen. Torstaina sitten päivällä lähdimme ajamaan jälkiä, vanhenemisaikana n. 18 tuntia. Sääskiä oli yhä enemmän nyt ja hulluksihan siellä metsässä meinasi tulla, myöskään ne miljoonat kuhisevat muurahaiset eivät helpottaneet jälkihommia, varsinkin kun palkkana oli maksapihvejä (jotka kylläkin sitten olivat rasiassa, etteivät murkut päässeet niihin käsiksi). Muskakin vetaisi alkumakauksella murkkuja nenäänsä ja aivasteli lahjakkaasti sen jälkeen. Lähti kuitenkin jäljelle ihan innolla ja jäljesti oikein hienosti. Hieman tuli hutilointia, mutta ihan suhteellisen hyvin kuitenkin jäljesti ja nenä pysyi maassa. Leevi jäljesti taas hitaasti mutta varmasti ja ihan hienosti meni. Lotallakin meni ihan ok, mutta jäljestystä häiritsi kovasti muurahaiset ja sääsket, joita piti vähän väliä pyyhkiä pois. Lotalla ei myöskään ollut omia valjaita ja Leevin valjaat luonnollisesti tiukimmillaankin sujahtivat useaan otteeseen pois päältä, myös yhtä pyöräilijää piti jäädä haukkumaan. Että oli kyllä viimeinen kerta kun lapin kesässä aletaan jälkiä vetämään! Huh!

Tänään otettiin sitten aamupäivästä tavi sulamaan ja odottamaan illan vesitreenejä. Olin jälleen kerran ylpeä neidin työskentelyyn. Odotti hienosti sivulla ja lähti noutamaan kuin ohjus käskyn saatuaan. Rannalla odotin melko lähellä vesirajaa ja kun Muska oli kahlausvaiheessa tulossa takaisin, niin annoin vielä "pidä" käskyn varmuudeksi ja hienosti piti linnun suussaan. Vielä en sitten sen enempää vaatinut ja melko nopeasti otin linnun ja palkkasin hienosta noudosta maksapihvin palalla. Aina innolla lähti uudestaan ja uudestaan noutamaan ja sain olla tytöstä ylpeä. Treenien aikana kerran ehti tiputtaa linnun ja sen jälkeen otettiin sitten taas yksi ylimääräinen pitoharjoitus. Ensin tehtiin neljä noutoa, jonka jälkeen pidettiin puolen tunnin tauko ja sitten vielä kaksi noutoa, jonka jälkeen lintu löysi iloisesti tiensä takaisin pakkaseen.

Pian pitäisi taas enemmän kuvailla tyttöä, kun vielä ei ole 9kk seisotuskuvaakaan otettu (tai ainakaan koneelle laitettu). Eiköhän niitä uusiakin kuvia pian tänne ja kotisivuille saada :).