Niin sitä ollaan taas Muskan kanssa kotiuduttu loppu kesäksi lappiin. Yksi viikko käydään heinäkuun puolella kennelvuorossa ja sitten taas takaisin tänne. Kyllä on taas totutteleminen sääskiin ja tähän jatkuvaan sateeseen. Tänäänkin ukkosti niin, että tuntuu että korvat halkeaa siihen meteliin. Muskakin vähän kummasteli ensimmäistä ukkosmyrskyään, mutta eipä sitä niin pahana pitänyt kun meneillään olleet naksutreenitkin jatkuivat normaaliin malliin.

Toissapäivänä otettiin Muskan kanssa haku ilmaisuja sisätiloissa "vieraan" ihmisen kanssa. Vieras heittomerkeissä, koska eipä tuo Nelli (pikkusisko) ihan outo Muskalle ole :D. No kumminkin, ensin haukutin pari haukkua itse, palkkana lelu. Sitten vaihdettiin vuoroa ja Nelli otti lelun -> hetsasi hieman ja juoksi nurkan taakse "piiloon" kyykkyasentoon. Minä sitten ihan normaalisti lähetin Muskan etsimään ja hienosti se haukku sieltä vain tuli ilman mitään lisäkäskyjä. Jo useampikin haukku saatiin ilmoille ja haukku jatkui kunnes palkka tuli. Samaisia harjoituksia otettiin muutama, paitsi ilman hetsausta ja niin että Nelli käveli aina eri paikkaan piiloon. Olin hyvin ylpeä tuon monsterin kehittymiseen ilmaisussa ja nyt vaan sitä haukkua kestävämmäksi ja intensiivisemmäksi.

Tänään otettiin sitten naksutreeniä paloiksi leikatun denta stixin voimin. Seuraamista siis lähinnä harjoiteltiin. Sitä ollaan nyt kokonaan uudestaan alettu naksun avulla työstämään, koska neidin kontakti tippuu hieman turhan helposti ja koko seuraaminen unohtuu sitten kun kaikkialla näkyy tuhat kertaa kiinnostavampia asioita. Olen myös pyrkinyt seurausintoa lisäämään vauhdin avulla ja pikku hiljaa taas edistytään. Naksulla harjoitellaan sitä kontaktia, Muska kun yleensä seuraamaan lähtiessä pudottaa kontaktin aina samantien, olen sitten heti kun katse taas nousee niin naks ja palkka. Myös sivulle tuloa ja nopeita maahan menoja otettiin.

Tänään Muska pääsi myös uimaan. Hienosti tyttö nousi vesilelua keskeltä jokea ja oli aina täyttä vauhtia menossa. Taitaa ollakin oikea hirmu vesipeto tämä Muska :).