Muskan kanssa käytiin nyt sitten vesityökoetta kokeilemassa. Perjantai iltana lähdimme Muskan kanssa kohti Oulua ja yötä olimme tuttujen pienimünsteriharrastajien luona ja Jouko minua Muskan kanssa kokeessa käyttikin. Perjantai-ilta meni koirilla riehuessa, kun Muska ja Sinni (Quelle wom Oberesch) vetivät sellaista rallia, ettei matotkaan pysyneet kauaa paikoillaan. Tytöt olivat kyllä taas niin hyvää pataa keskenään, että oli mukava katsoa kun ne painivat ja juoksivat minkä vain jaloistaan pääsivät.

Koetta varten otettiin Muskalle sulamaan sinisorsa, mutta koska Muska ei koskaan ollut sinisorsaa noutanut/kantanut niin aamulla ottamamme harjoitukset osoittivatkin ettei koe tule ainakaan sillä onnistumaan. Onneksi onnistuimme sitten saamaan Joukon tutulta tavin, joka sitten toimi neidin noutoesineenä. Nuorten luokassa kun noutoesine voi olla muutakin kuin riistaa esim. dummy. Tavi olikin Muskasta heti paljon mieluisampi. NUO- luokkaan ilmottautui Muskan lisäksi 4 koiraa (pari saksanseisojaa, weimari ja unkarinvizsla) ja arvotusta numerojärjestyksestä Muska oli neljäntenä vuorossa. Odottelimme vuoroamme ja itse olin koko aamun ollut kovassa jännityksessä ja se varmaan osaksi tarttui Muskaankin kun se ei meinannut malttaa paikallaan odottaa. Viimein tuli meidän vuoromme ja menimme koepaikan rantaan. Otin Muskan normaalisti sivulle ja irrotin pannasta. Ilmoitimme tuomarille olevamme valmiita ja niin pienen pieni tavi heitettiin veteen. Sain luvan antaa noutokäskyn ja niin Mukkeli syöksyi veteen mitään epäröimättä. Aluksi Muska ui lintua kohti ja sen jälkeen kääntyi hieman vilkaisemaan minua ja koitin kannustaa ja ohjata sitä eteenpäin lintua päin. Tavista ei juuri paljoa vedenpinnalla näkynyt ja hetken jo pelkäsin, ettei se löydä koko lintua. Pian se kuitenkin ui linnun luo ja epäröimättä otti sen suuhun ja alkoi palata rantaa kohti. Rantaan tullessa annoin lisäkäskyä pidä, mutta siitä huolimatta neiti sitten pudotti linnun rannalle n. metrin päähän vedestä, jonka jälkeen ravisteli turkkinsa. Läpi siis meni koe ja lähellä oli mallisuoritus. Tuloksena oli 3x3p ja koelapussa lukee seuraavaa: "Hakee tavin, jonka tuo melkein perille. Pudottaa ja ravistelee turkin." Ja eri osa-alueet olivat seuraavanlaiset: Veteenmenohalukkuus 5=erinomainen, Ohjattavuus 5=erinomainen, Kantaminen 4, Pureskelu 5=ei pure ja Luovutus 5=pudottaa. Oikein tyytyväinen olin Muskan työskentelyyn vaikka se linnun tiputtikin. Nuo-luokan loputtua jäimme vielä seuraamaan kolmen VOI-luokan koiran vesityötä. Siinä sitä haastetta jo olikin paljon ja oli mielenkiintoista nähdä miten koirat toimivat.

Illalla sitten suuntasimme Muskan kanssa takaisin Kannukseen ja väsynyt tyttö olikin sen kaiken riehumisen ja koesuorituksen jälkeen. Suuret kiitokset Joukolle ja Inkerille kaikesta!