Tänään päästiin taas pitkästä aikaa ottamaan verijälkeä. Nina kävi eilen vetämässä jäljet Lululle, Muskalle ja Leeville ja tänään illalla niitä mentiin ajamaan. Jälkien vanhenemisaika oli huikeat 22 tuntia, mikä osoittautuikin oikein hyväksi asiaksi. Ensin Lulu pääsi jäljestämään ja aivan upeastihan harjoitukset menivätkin. Lulu toimi kuin pieni taskuraketti ja oli mukava taas seurata hyvän jäljestäjän menoa. Lulun jälkeen vuorossa oli Leevi ja jälki olikin nyt pulleron ensimmäinen kunnollinen jälki. Jäljessä oli yksi kulma ja kaatona oli sorkka. Leevi haisteli alkumakuun ja lähti hitaasti ja rauhallisesti etenemään jäljellä. Aivan yllättävän hienosti poika meni ensimmäiseksi jäljeksi ja eteni hitaasti melko jälkitarkasti. Vielä välillä nenä nousi jäljeltä ja lopussa varsinkin poika otti ilmasta hajua, mutta jäljesti kuitenkin jäljen loppuun asti hyvin. Kaadolla tutki innoissaan sorkkaa ja oli siitä selkeästi kiinnostunut. Toivottavasti Leevinkin kanssa jatkossa päästään lisää verijälkeä harrastamaan. Poika selvästi tykkäsi touhusta, vaikka vielä olikin hieman epävarma, että mitä tässä oikein pitääkään tehdä. Hyvä Leevi :)!

Sitten oli Muskan jäljen vuoro. Jäljessä oli myös yksi kulmaus ja se oli pidempi kuin edelliset jäljet ovat olleet. Kaatona toimi se samainen sorkka. Rauhoitin Muskaa kunnolla ennen jäljelle menoa ja sitten vielä rauhoitin istumaan ennen kuin päästiin alkumakuuta haistelemaan. Jäljelle päästessä Muska suuntasi heti nenä maassa oikeaan suuntaan. Olin ihan äimistynyt kuinka koira nyt oikeasti jäljesti! Se ei sählännyt yhtään alussa ja meni suhteellisen nopeaa vauhtia, mitä jarruttelin varmuuden vuoksi, että pysyy varmasti jäljellä. Vauhdilla siis mentiin jälkeä eteenpäin ja Muskalla pysyi nenä suurimmaksi osaksi maassa, eikä tyttö enää koko aikaa yrittänyt ottaa ilmavainulla. Makaukset Muska haisteli tarkasti ja jatkoi jälkeä varmasti aina oikeaan suuntaan. Kaatoa lähestyessä nenä nousi maasta vähän enemmän ja kaadolle saavuttaessa sorkka oli neidille suuri yllätys. Ensin piti oikein venyttää itsensä koko pituudelta varovasti haistelemaan ja sitten uskalsi mennä ja kunnolla nuuskuttaa makauksen ja sorkan. Todella ylpeä olen Muskasta ja aivan mielettömän paljon paremmin tyttö ajoi jäljen nyt kuin kuukausi sitten. Kyllä tytöstä vielä hyvä jäljestäjä tulee :)!!

Sitten illan agi ja toko harjoituksiin. Mentiin kentälle tarkoituksena ottaa agikeppejä naksutellen ja tokoa. Keppejä otettiin hyvin tuloksin ja sitten käytiin kerran ottamassa puomi ja keinu. Lisää ylpeyden aihetta Muska antoi minulle, kun lähti itse menemään raunioketteryysestettä ja meninkin sen kanssa sen sitten loppuun asti, eikä koira tarvinnut edes rohkaisua, muutama kehu tuli ja lopuksi namipalkka. Sen jälkeen mentiin vielä raunioputki, mikä sekin meni hyvin. Jatkettiin taas keppien kanssa ja sitten innostuinkin ottamaan vähän enemmän agia ja laitoin Muskan paikalla makuuseen sillä aikaa kun hain neljä aitaa. Otettiin neljän aidan voimalla sitten ohjausharjoituksia ja hienosti neiti seurasi minun heiluvaa heinäseiväs ohjaamista :D. Ei siis valittamista niissäkään. Muska oli erittäin hyvässä vireessä ja kuunteli hyvin kaikkia ohjeita eikä kertaakaan lähtenyt huitelemaan, mitä joskus on neiti kyllä juu tehnyt taukojen ajalla XD. Agitreenien jälkeen Muska oli taas paikallaan makuussa kun korjasin esteet. Kävin välillä palkkaamassa Muskaa ja hienosti tyttö pysyi maassa, vaikkakin vähän haisteli lähellä olevia heiniä ja vilkuili välillä Jenninaa ja Pinjaa sekä Miittaa ja Häjyä, jotka kauempana myös treenasivat. Sitten otettiin vielä tokoiluja. Kaukokäskyjä naksun kanssa ja hyvin ja nopeasti teki kaikki istu-maahan-seiso. Maahan menossa kylläkin sitten palkan jälkeen nousi pari kertaa ilman vapautusta, mutta parin harjoittelun jälkeen pysyi maassa kunnes sai luvan. Sitten tietysti sitä meidän ongelmaliikettä eli seuraamista otettiin paljon lyhyitä harjoituksia ja hienosti tyttö meni etenkin lopussa. Sitten vielä otettiin pari ilmaisuharjoitusta, jotka olisi voineet mennä hieman paremmin, mutta kylläpä silti edetty ollaan. Muska leikki lelulla oikein hyvin ja olin tyytyväinen sen palkkautumiseen ja intoon lelun kanssa. Siinäpä oli treeniä tälle päivälle :).

Niin ja se piti vielä sanoa, että mittasin kennelillä Muskan säkäkorkeuden oikealla säkämitalla tuloksena 55,5cm, eli ei se ihan niin tautisen iso sittenkään VIELÄ ole :D.