Nyt vihdoin taas aletaan pääsemään kunnolla treenaamisen makuun ja treenit ovatkin menneet paremmin kuin aikoihin. Sekä koulussa käytännön tunneilla, että iltaisin ollaan käyty itse treenaamassa viime viikon aikana. Myös uimista Muska on päässyt ensi kertoja kokeilemaan ja hienostihan tuo veteen menee ja vielä kun ilmat lämpiäisivät kunnolla niin varmasti vielä mieluummin.

Käytännön tunneilla koulussa ollaan otettu näinä kolmena viime päivänä haku, pk-jälki, esineruutu, toko sekä verijälkitreeniä. Tyytyväinen olen ollut treenien onnistumiseen etenki haun, esineruudun ja tokon osalta. Jos sitä sitten kaikille treeneille oman selityksensä kirjottaisi:

Haku:

Muskan kanssa on otettu nyt kolmen viime päivän aikana hakuja erilaisissa maastoissa. Maalimiehenä on ollut hieman vieraammasta maalimiehestä tuttuun maalimieheen. Palkkana nami, koska leikkiminen ei vielä vieraiden kanssa suju ja ihan hyvin tuo namikin penikan palkkaa :). Hakuja on otettu lähinnä näkölähdöillä ja muutama haamuilla. Joka kerta on maalimies hienosti vauhdilla löytynyt, tietty haparointia myös on välillä. Jutun juju on siis mukulalla jokseenkin hallussa ja neiti tykkää kovin hommasta. Tällä viikolla ollaan myös alettu rakentamaan ilmaisua haukulla. Haukku tulee käskystä ja hetsauksesta hienosti, nyt vaan pitäisi saada ilmoille useampi haukku ja vieraampien ihmisten pitäisi alkaa haukuttaa. Homma etenee siis mallikkaasti haun osalta.

Jälki:

Ollaan tehty ihan vaan makkararuutuja. Keskiviikkona tehtiin yhteensä kolme, joista yksi oli kiilamainen ja kaksi neliötä. Melkoisen sähläämiseksi meni kaikki jäljet, en kunnolla rauhoittanut koiraa ennen jäljen alkua ja Muskalla oli hirmuisesti ylimääräistä energiaa. Häslingillä siis läpi nämä jäljet. Torstaina tehtiin yksi ruutu mikä sekin meni ihan puihin, koska ystävällinen herra varis kävi syömässä kaikki nakin palat ruudusta sillä välin kun oltiin harjoittelemassa ritiläportaita ja muita pintoja. Eli eipä juuri kehumista.

Esineruutu:

Esineruutua on myös tehty näinä kolmena päivänä (ke-pe). On tehty sekä niin että Muska näkee kun joku käy heittämässä esineen tallatulla alueella ja niin että ei näe. Hienosti on joka kerta esine löytynyt ja palautunut minulle, joskus kyllä hieman omien tuuletusmutkien kautta, mutta kumminkin. Olen ollut hyvin tyytyväinen harjoitusten onnistumiseen ja Muskakin vaikuttaa tykkäävän hommasta :).

Toko:

Tokoa ollaan käyty ottamassa koulun tunneilla torstaina tuntisen verran ja sitten on omalla ajalla joka päivä jotain pientä harjoiteltu. Mutta no, kirjoittelen nyt vaan koulun tunneilla tehdyistä treeneistä. Otettiin paikallaan makuu, hienosti pysyi paikka eikä kovin muuta häslännyt tms. vaan pysyi paikallaan/kontaktissa. Sitten otettiin seuraamista. Pujoteltiin toisten paikalla olleiden koirien välistä seuraten. Onnistui ihan ok, mutta melko paljon Muska myös seurasi vasenta kättäni, eli sitä pitää nyt saada merkityksettömämmäksi. Palkkasin sitten vuorotellen oikeasta ja vasemmasta kädestä. Paikkaa pitää myös saada hiottua ja kontaktia vielä paremmaksi tai no kestävämmäksi. Omalla ajalla ollaan otettu kaukokäskyjä mutta niistä ei nyt sen enempää.

Verijälki:

Perjantaina sitten tehtiin ensimmäisen kerran verijälki. Pituus oli n. 50m ja vanhentumisaika mitätön tunti, mutta enempää ei aikaa juuri ollut jäljen vanhentumiselle. Ihan nappiin ei verijälki mennyt todella, mutta tätä jatketaan toki silti. Makuuta alussa Muska haisteli erittäin pitkään ja tarkasti, olisi halunnut tyyliin syödä kaikki veriset turpeet :D. Jäljelle lähtiessä Muska otti kovin häiriötä melko lähellä olleisiin rakennushommiin ja ihmisiin. Ei meinannut millään lähteä jäljelle sen pidemmälle. Välillä hienosti meni nenä maassa, mutta hyvin paljon haki ilmavainulla niinkuin seisojalle tyypillistä. Koko jälki mentiin kyllä läpi, mutta tosiaan koska neiti haki ilmavainulla paljon niin poikkesi jäljeltä paljon ja teki rinkiä haistellen. Loppuun asti selvittiin, mutta lisää harjoitusta tarvitaan. Ensi kerralla pitää tehdä kunnolla vanhentunut jälki ja merkitä jälki erittäin tarkasti. Ehkäpä se siitä :).