Nyt ajattelin tässä ottaa itseäni niskasta kiinni ja päivittää Muskan treeni yms. kuulumiset tänne niin viime kuun ajalta kuin tämän kuun puolelta. Mikäli nyt vaan enää mitään muistan, sen verran pitkä aika "oikeasta" viime päivityksestä :D.

Jos sitä sitten aloittaisi ihan tammikuun alusta. Ensimmäinen kokonainen viikko meni kennelvuorossa ja Muska pääsi päivittäin pari-kolme kertaa ramppaamaan mukanani koululla. Ihan leppoisasti meni vuoro ja melko helppo se sinänsä hoitokoirien osalta olikin. Kaikista suurin stressin aihe oli se ramppaaminen, kun parhaillaan neljästi piti päivän aikana juosta kennelillä. Vuoron jälkeen viikko palauduttiin ja lenkkeiltiin juosten seuraava viikko.

Tammikuun muutamasta hallitreenistä en juuri muista mitään, paitsi että seuraamisessa Muska poikitti enemmän ja sitä ollaan alettu treenaamaan pois. Lisäksi maahanmenot ja seisomiset liikkeestä takkuaa. Eli välillä on noussut puoli-istuvaan asentoon maahanmenossa ja sitä korjaillaan parhaillaan :). Seisominen alkoi enemmän takkuamaan, kun aloin korjaamaan sen ihme tyyliä astua pari askelta vasemmalle ennen pysähtymistä. Sitä yritessäni korjata, on alkanut taas välillä tarjoamaan maahanmenoa. Se lienee helposti korjattavissa, eli en turhaa stressiä ole ottanut ja pikku hiljaa opetellaan se varmaksi :).

Tammikuusta en muuta muista. Nyt helmikuussa jatkuikin taas koulu ja ihan kivasti on lähtenyt käyntiin. Muska on saanut pienen aamulenkkinsä kävellen koululle ja viettänyt päivät ulkotarhassa koululla tai luokassa. Parina päivänä ollut kämpillä päivän, kun on ollut kylmempää. Viime viikon perjantaina oli käytäntöä koulussa ja Muska pääsi seikkailemaan vanhassa koulussa, jossa erilaisia pintoja ja tasoja riitti kiipeiltäväksi ja tutkittavaksi. Ihan rohkeasti neiti siellä liikkui ja leikki hyvin, eikä niin reagoinut kolisteluihin ja kilistelyihin. Otettiin esine-etsintää lelulla, mikä onnistui Muskalta hyvin. Käytti nenäänsä kivasti ja palautti lelun hyvin. Myös yksi henkilöhaku otettiin yläkertaan. Muskalta kesti aikansa löytää maalimies ja sain alakerrasta naurua pidätellen kuunnella kun possu rymisteli ylhäällä etsien. Kyllä se sitten lopulta löytyi ja ilmaisu tuli pienestä lisäkäskystä ihan hyvin. Hallilla käytiin sitten nolaamassa itsemme, kun kolmosilla oli siellä liikkurikurssi ja menimme Muskan kanssa liikkuroitavaksi alo-luokkaan. Käytännössä mikään ei onnistunut ja jäi huono maku suuhun :D. Muska oli ihan muissa maailmoissa, mutta onneksi myöhemmissä treeneissä meni ihan mallikkaasti, ettei jäänyt loppu elämäksi kaivelemaan tämä loistava taidonnäyte. Lopuksi mentiin vielä sitten verstaalle kiertelemään ja hyvin Muska siellä liikkui. Ei valittamista, kaikki portaat meni hienosti ja kiipesi tasoille yms. moitteettomasti.

Muskan kanssa olemme myös alkaneet opetella muutamia uusia temppuja, lähinnä naksua apuna käyttäen. Tällä hetkellä työn alla on "ulvominen", ympärimeno (jep, en ole tätä aiemmin jaksanut opettaa, joten nytpä sitten se opettelun alla) ja nätisti ts. kurre ts. istuu etutassut ylhäällä. Kaikissa ollaan edistytty jonkin verran, ympärimenoa ei olla vielä otettu paljoa, mutta se on niin helppo, että varmasti oppii sen nopsaan. Nätisti istuminen etutassut ylhäällä on osoittautunut vähän haastavammaksi, mutta nyt jo etutassut nousee maasta ja pikku hiljaa enemmän.

Muuten Muska on sitten nauttinut juoksu/kävelylenkeistä sekä metsässä vapaana juoksemisesta. On kyllä niin mukava metsässä katsoa, kun energiapommi Muska vetää rallia ihan onnessaan. Harmi vaan ettei ole pitkään aikaan päässyt toisten koirien kanssa rallittamaan, paitsi kotona :). Kämpillä on lisäksi tehty aina lyhyitä tokoilu pätkiä ja rauhoittumisharjoituksia. Rauhottumisharjoituksia pitäisi tehdä taas enemmän.

Enpä nyt muuta osaa kirjoittaa, enkä muista niin paljoa treeneistä, että olisi tarkemmin osannut kertoa. Saa luvan kelvata päivitykseksi nyt tämä :).