Arvasin, että viime päivityksestä on liian pitkään. Miten ihmeessä sitä nyt muistaa kertoa kaikki asiat mitä on pitänyt kirjoittaa :D. Ainakin kahdet hakuharjoitukset, joista toiset Kokkolan rauniolla koulussa ja toiset silmäjärventiellä on pitänyt tänne sepustaa. Samoin yhdet lyhyet vesityötreenit ja sitten Muskan ensimmäiset kanalintumetsällä käynti yritykset :D. Aloitetaanpa haku-harjoituksista.

Rauniot:
Pitkästä aikaa päästiin taas Kokkolan raunioille vähän hakuilemaan. Muskalla oli tapansa mukaan akut täynnä virtaa, joka myös näkyi harjoituksissa. Vauhtia riitti, mutta sitten taas neiti innostui myös vetämään kunniakierroksia aika lahjakkaasti. Tosin pitänee ottaa myös huomioon neidin juoksut, jotka myös keskittymistä mahdollisesti herpaannuttivat. Ensimmäinen maalimies löytyi siis pienten ja vähän isompien rundien jälkeen :D. Toinen ja kolmas maalimies menivät lähes yhtäaikaa piiloihin (kolmas silloin kun ilmaisi toista). Molemmat ukot löytyivät, viimeisen hakemiseen meni aikansa, että possu ymmärsi, että vielä joku on piilossa. Ilmaisut onnistuivat ihan hienosti, jopa ehkä paremmin kuin koskaan aiemmin :). Jopa semmoisen betoniluolan suulla uskalsi hyvin ilmaista kaiuista yms. välittämättä :).

Silmäjärventiellä:
Maanantai iltana lähdettiin sitten pikku porukalla hakuilemaan silmäjärventielle. Tallattiin kunnon alue ja Muskalle otettiin kolme hakua. Kaikki ukot löytyi hyvin. Toiselle maalimiehelle Muska ei ilmaissut, nii kröhöm, mistäköhän johtuu Jenni XD. Toinen raukka unohti kokonaan ilmaisun vaatimisen ja heti kun Muska tuli niin kunnon kehu päälle :D. No ei se mitään, otettiin sitten vielä yksi haku, jossa huomasi päällä olevien juoksujen taas vaikuttavan osansa. Muskan löydettyä maalimiehelle lähti parin haukun jälkeen haahuilemaan jonkin matkan päähän ja merkkailemaan. Mutta hyvä mieli jäi kyllä harjoituksista, tällä kertaa oli siis yksi vieraskin maalimies, eikä tuo näyttänyt ongelmia tuottavan :).

Vesityötreenit:
Keskiviikkona saatettiin tavi viimeiselle matkalleen eli viimeistä kertaa kyseistä linnunraatoa heiteltiin. Harjoitukset menivät ihan ok, veteen menossa ei mitään ongelmia, taas taisi ensimmäisellä kerralla pudottaa linnun rannalla, muuten toi ihan ok. Myös kauempaa heitetyn, tosin siinä ui vähän oikaisten rannalle ja juoksi tuomaan rantaa pitkin.

 

Käytännön metsäjuttuja:

Torstaina illalla lähdettiin minä sekä pikkuveljeni Janne ja Vili Muskan kanssa metsälle. Tavoitteena nyt edes nähdä lintuja, mutta toisin kävi. Nähtiin vain yksi iso ukkometso, joka rymisteli kovalla metelillä lentoon. Muska ei sitten nähnyt edes koko lintua, koska oli juuri päinvastaisessa suunnassa etsimässä. Muutenkin neiti kyllä keskittyi täysin tasan yhteen asiaan nimittäin merkkailemiseen (juu, perjantaina en jaksanut jatkaa enää laskemista kun oli kussut 20 kertaa :D). Juoksu oli juuri pahimmillaan tuossa viikonlopun korvilla, että sinänsä erittäin huonoon saumaan sattui tämä metsälle pääsy. Yksi käytännön harjoitus päästiin kuitenkin tekemään, nimittäin vedestä nouto. Siinä jo pari tuntia oltiin kävelty ja alkoi hämärtää niin käveltiin autolle päin takaisin. Janne päätti kuitenkin käydä vielä Muskan kanssa katsomassa jyrkän mäen alla olevan lammikon, jos löytyisi sorsia. Ei siinä kauaa mennyt kun pyssy lauloi ja Muska pääsi suorittamaan ensimmäistä vesinoutoaan lämpimällä linnulla. Lintu ei ollut kovin kaukana rannasta ja Muska lähti innolla hakemaan. Kuitenkin säikähti vähän, kun lintu räpisteli vielä kun Muska alkoi ottaa lintua suuhunsa, joten jäi ensin hetkeksi pyörimään linnun ympärillä ennen kuin uskalsi ottaa sen ja tuoda. Muska tiputti sitten kuitenkin linnun rannalla, mutta sitten tehtiin vielä muutama vesinouto uudestaan linnulla ja silloin kaikki noudot onnistui erittäin mallikkaasti :).

 

Perjantai-iltana lähdettiin sitten toisen kerran metsällä käymään. Ensin käveltiin reilu tuntinen ja mitään ei näkynyt. Sitten minä näin kaukana lentoon lähteneen metson, lähdettiin sitten sitä jäljittämään, mutta koska näin vaan suoran mihin metso lensi enkä sitä kumpaan suuntaan lähti kaartamaan, niin eipä sitä sitten enää löydetty. Oltiin jo tulossa taas sitten autolle päin ja Muska vapaana. Janne sitten havaitsi tien vieressä riekkoja, siinä olisi ollut oiva harjoittelu tilanne (riekko Muoniossa rauhoitettu tänä vuonna), mutta Muska oli taas väärässä paikassa ja osui sitten keskelle tokkaa jolloin linnut luonnollisesti hajosivat ympäri metsää. Muska tästä vaan kiihtyi ja haisteli jälkiä hullunlailla korvattomana vaikka kaksi lintua oli vielä maassa! Että semmoinen seisoja :D. Riekot toki lähtivät sitten melko nopeasti, kun Muska pyöri hajulla. Ei ollut kauhean mieltä ylentävä tapahtuma tämä, voi vaan toivoa että juoksut ja kokemattomuus vaan sekoittivat possun pääkopan. Käytettiin sitten vaan Muska uimassa järvessä vajaan kilometrin päässä ja hyvin se uiminen neidille maistuikin ja ainakin neiti sai akut osaksi tyhjennettyä.