Muskasta tuli sitten eilen nainen, eli aloitti viimein ensimmäiset juoksunsa vajaa 11kk:n iässä. Saa nähdä miten tästä ensimmäisestä juoksuilusta sitten selvitään. Mutta juu ei siittä sen enempää vaan siirrytään treenikertoiluun.

Eilen otettiin sitten toistamiseen Jenninan kanssa alo-tasoiset tokotreenit. Muskalla riitti virtaa taas (koskapa ei) ja se näkyikin suorituksissa. Ensin ennen varsinaista alo-treeniä tehtiin jotain pientä ja sitten aloitettiin. Laitanpas kaikki taas liikkeittäin tähän:

Luoksepäästävyys: Tämä otettiin niin, että syötin nyt Muskalle koko ajan namia eli ei kisanomaisesti. Näitä pitäisi nyt harjoitella ja paljon. Tällä kertaa meni suht ok, mutta edelleen Jennina on Muskalle täysin tuttu tyyppi :D.

Paikallamakuu (2min): Heti koiran makuuasennosta huomasi, että koira oli liian "jännittynyt" eli valmiina ponkaisemaan ylös hetkenä minä hyvänsä niinkuin se sitten tekikin ehkä minuutin paikallaolon jälkeen. Lähti tuhatta ja sataa juoksemaan minua kohti, eli sitten vaan koiran palautus takaisin makuuseen. Sen jälkeen pysyi suht. ok pienistä häiriöistä huolimatta.

Seuraaminen kytkettynä: Tällä kertaa teimme hieman alo-tasoa pidemmän seuraamiskaavion, jossa oli myös enemmän käännöksiä. Jouduin antamaan pari käsiapua ja vartaloapuja taisi myös tulla muutama. Kuitenkin suhteellisen hienosti ja innolla Muska seurasi. Täyskäännöksiä pitää vielä harjoitella ja miettiä kumpaan suuntaan sen sitten loppujen lopuksi tekee. Molemmissa on omat ongelmansa.

Seuraaminen vapaana: Tämä meni paremmin kuin taluttimessa seuraaminen, eikä apuja juuri tarvittu. Seuraaminen oli innokasta ja paikka pysyi suht. hyvänä. Juostessa seuraamista tai oikeastaan juoksemaan liikkeelle lähtöä tulee vielä harjoitella.

Liikkeestä maahanmeno: Onnistui suht ok, ei juuri valittamista.

Luoksetulo: Vauhti hyvä, mutta taas se ihme koukkaisu oikean käteni kautta sivulle. Ilmeisesti namikäsi piti tarkistaa. Lisää harjoittelua.

Liikkeestä seisominen: Tehtiin kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla kyllä seisoi, mutta lähti sitten hiippailemaan jonkin ajan päästä perään. Annoin pysähtymiskäskyn uudelleen ja palkkasin sivulla kun pysyi paikallaan. Sitten otettiin vielä toisen kerran ja tällä kertaa onnistui ihan mallikkaasti, tosin palkkasin sivulla Muskan seisoessa vielä ennen istu käskyä.

Hyppy: Hyppy onnistui jo paljon paremmin. Lähti ensimmäisellä käskyllä ja seisoi, tosin hiippaili pari askelta vielä esteelle päin kun palasin koiran luo. Otettiin vielä toisen kerran jolloin pysyi hyvin paikallaan.

Ihan tyytyväinen olin suorituksiin, vaikka vielä on edelleen paljon harjoittelemista. Otettiin sitten vielä vähän kaikenlaista siinä alo-treenien loputtua. Agi-keppejä, puomia, A:ta ja keinua harjoiteltiin muutamia kertoja. Samoin raunio ketteryysesteitä, jotka sujuivat oikein mallikkaasti. Muska on oppinut vaakatikkailla jo hienosti käyttämään takapäätään, eikä tarvitse houkuttelua vaan menee hienosti itsenäisesti esteen läpi. Lopussa tietysti palkkaillaan ja nostetaan koira alas. Hyvä mieli kaiken kaikkiaan jäi treeneistä, että harjoitukset jatkukoon :).