No niin täältäpä pesee treeni & kennelvuoro viikon kuulumiset ja treenailut. Viikkoon on mahtunut hakua niin raunioilla kuin metsässäkin, esineruutua ja hieman tokoa. Koitetaanpas laittaa jokaisen päivän treenimuistelut nyt tähän erikseen.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Maanantai:

Maanantaina käytiin ottamassa hakua metsässä ja isoilla kiviröykkiöillä. Ensin käytiin tutustuttamassa koiria isoihin kiviröykkiöihin ja luoliin ja sen jälkeen mentiin ottamaan pari hakua metsässä. Tehtiin näkölähdöllä ja hienosti ja vauhdilla maalimies löytyi. Haukutin Muskaa sitten vielä siinä odotellessa ja hienosti kuuluvalla äänellä tuli parit haukut.

Sitten otettiin muutama ihan helppo haku kiviröykkiöillä ja ilmaisua ensimmäisiä kertoja vieraalle ihmiselle. Nopsasti löytyi myös maalimies kivillä ja muutamat haukutkin saatiin aikaan, tosin maalimiehen käskystä "ukko".

 

Tiistai: raunio-päivä

Tiistaina siis suunnattiin koko päiväksi raunioille Kokkolaan. Ensimmäistä kertaa nyt sinne sitten päästiin seikkailemaan ja täytyy sanoa, että oli kyllä aivan loistava paikka! Erilaisia piiloja vaikka kuinka paljon ja ketteryysesteet sekä erilaisia pintoja ja portaita. Muskallakin oli heti aamusta alkaen todella paljon virtaa mitä sitten päästiinkin haku-harjoituksilla kuluttamaan. Oli tosi hienoa nähdä kuinka koira toimii raunioilla ja miten nappaa hajun. Metsässä kun ei aina välttämättä niin selkeästi näe miten se koira nenäänsä jne. käyttää. Myös ilmaisua ollaan nyt haukulla oikein kunnolla rakentamassa ja vähitellen alkaa sekin luonnistua. Nyt vasta muutama haukku, mutta koko ajan haukkujen määrä kasvaa.

Raunioilla ensin otettiin vuorotellen pari hakua. Ensimmäinen normaali helppo haku otettiin ensin kivien taakse ja hienosti Muska löysi maalimiehen

Seuraava haku oli luukullinen piilo, mutta tässä vaiheessa luukku jätettiin tietysti vielä auki. Hienosti neiti osasi nenäänsä käyttää ja löysi piilolle. Hieman oli monsterin mielestä jännä piilo, kun ihminen oli siellä alhaalla, mutta kyllä pari säälittävää ilmaisuhaukkua sentään sai ilmoille ja pari lisää kun maalimies tuli ylös. Näiden hakujen jälkeen Muska meni pitämään paussia ja vuorossa seuraava sai astua kehiin.

 

Ennen seuraavia haku-harjoituksia käytiin harjoittelemassa ketteryysesteitä ja hieman tokoiltiin. Ketteryysesteet menivät ihan hienosti, tokoilun suhteen sitten harjoitukset eivät menneet aivan nappiin.

 

Tauon jälkeen otettiin kolme hakua, joista ensimmäisessä maalimies piiloutui ns. betonirenkaaseen. Muska lähti tapansa mukaan ukko-käskyn saatuaan kuin ohjus maalimiestä etsimään. Betonirengas piilon selvittämisessä Muskalla meni hieman pidempään. Hajulla oli kyllä, mutta ei ymmärtänyt heti nousta betonirenkaalle vaan pyöri nenää käyttäen renkaan ympärillä. Viimein sitten tajusi sinnekin kurkistaa ja ukko saatiin nostettua piilostaan.

Toinen haku tehtiin sitten samanlaiseen betonirenkaaseen toisella paikalla. Tähän hakuun Muska ei lähtenyt ihan täydellä vauhdilla, huomasi kyllä että edellinen hakukoettelemus väsytti Muskaa paljon kun ukko ei edellisessä haussa heti löytynyt ja nenän käytön lisäksi joutui käyttämään myös niitä aivoja :D. Mutta vauhdin puutteesta huolimatta ukko löytyi nopeasti ja haukkujakin tuli muutama.

Kolmas haku otettiin sitten pidemmälle sillan alla olevaan umpipiiloon. Tässä haussa kierrettiin sitten toista kautta koira irti ja ilman käskyä kohti piiloa. Koiran annettiin mennä edellä haistellen ja hienosti Muskakin maalimiehen hajun nappasi ja löysi piilolle ja ilmaisi taas muutamalla haukulla. Sitten pääsi Muska taas taukoa pitämään.

 

Tämän tauon jälkeen otettiin sitten vielä pari hakua, joista toinen oli isoon betonirenkaaseen. Hienosti menivät myös nämä viimeiset haut ja erittäin tyytyväinen olin Muskan työskentelyyn raunioilla. Lopuksi sitten vielä käytiin seikkailemassa ympäri raunioita ja mentiin erilaisia siltoja ja portaita. Oli kyllä kaiken kaikkiaan aivan mahtava päivä ja lämmintäkin oli! Kuvia tulee kotisivuille myöhemmin.

 

Keskiviikko:

Keskiviikkona käytiin ottamassa esineruutua. Ihan vain pari esinettä otettiin. Harjoitus meni ihan hyvin muuten, mutta yhden esineen (pullo) ohi Muska meni, eikä ymmärtänyt tuoda sitä kehotuksistani huolimatta. Muuta ei otettukaan sitten keskiviikkona, kun aikaa oli niin vähän.

 

Torstai:

Torstaina käytiin ottamassa muutamat haut ja ilmaisut silmäjärventiellä. Ensin otettiin pari hakua toinen haamulla ja toinen niin, että käytiin koira mukana viemässä maalimies piiloon, jonka jälkeen mentiin pois ja lähetettiin koira piilolle. Ensimmäinen haku meni hienosti ja toiseen piti antaa apuja, kun Muska jäi vaan käskyn saatuaan lähelle ja piti lähettää uudestaan.

Sitten otettiin muutama ilmaisu-harjoitus umpipiiloon. Ensimmäinen meni todella loistavasti ja haukkuja tuli. Toiset ei menneetkään sitten niin hyvin, kun Muskan motivaatio laski jossain vaiheessa, kun piiloon ei saanut itseään tungettua :D. Muutamia haukkuja saatiin ja sitten otettiin vielä yksi ilman piiloa ja hyvin se haukku sieltä jo alkaa irrota.

Lopuksi käytiin sitten uittamassa vielä koirat silmäjärventien päässä lammella. Kyllä oli sotkuista ja vauhdikasta touhua :D!

 

Perjantai:

Perjantaina olikin sitten tasontarkastukset elikäs koirakohtaisesti katsottiin koirien taso ja edistyminen. Muska näytti osaltaan seuraamista, kontaktiharjoituksia, luoksetulon, noutamisen sekä leikkimisen. Koko ryhmän kesken otettiin sitten paikallaan makuu ja maahanmeno kisa. Omasta mielestäni tasot meni meidän osalta ihan hyvin seuraamista lukuun ottamatta, mikä nyt onkin pienoinen ongelma ollut jo jonkin aikaa. Seuratessa paikka ei pysynyt juurikaan hyvässä kohdin kuin pieniä hetkiä ja kontakti samoiten haahuili. Edelleen Muska seuraa liikaa vasenta kättäni, eli siihen lisäharjoitusta. Luoksetulo oli ihan ok, vauhti oli sopiva ja tuli ihan hyvin sivulle. Erityisen tyytyväinen olin noutoon, vaikka se onkin sinänsä vielä ihan vaiheessa, eikä Muska tule vielä sivulle esine suussaan. Kuitenkin hienosti ja hyvällä vauhdilla kävi hakemassa esineen ja palautti sen minulle. Leikkiminen kuin myös paikalla makuu meni hyvin.

Tasojen jälkeen treenailtiin sitten vielä itseksemme jotain ja käytiin kentällä ottamassa ketteryysesteet sekä agikepit. Agikepeissä ei taas olla edistytty mihinkään mikä ärsyttää minua suuresti, vaikkakin juu tiedän, ei olla niin ahkerasti niitä harjoiteltu kuin olisi pitänyt. Pitäisi saada ne omat kädet ja vartalo liikkumaan oikein niin olisi helpompi ehkä koirankin ymmärtää mitä siltä vaaditaan :D. Pikku hiljaa, pikku hiljaa…

 

Tänään käytiin sitten vaan Ninnin kanssa uittamassa Muska ja Kiki hiekkakuopilla, kun oli taukoa kenneliltä. Hienosti Muska taas veteen meni noutamaan keppejä. Kikikin kahlasi, mutta täysin uimaan ei vielä uskaltanut. Hurjaa rallia nuo kaksi apinaa kyllä vetivät pitkin rantaa ja eri hauskaa niillä näytti olevan. Melkoisia pellejä :D.