Niin vierähti pari viikkoa koiraterapiaviikkojen parissa. Muska sai olla paljon päiviä mukana niin ulkotarhassa, luokassa ja hallilla. Treenattuakin on saatu ihan kivasti tunneilla ja tauoilla. Muska on ollut erittäin motivoitunut treenatessa ja olen ollutkin tyytyväinen suurimpaan osaan treeneistä. Alla eri liikkeistä eriteltynä;

Seuratessa poikittaa edelleen ja välillä painaa jalkaan, mutta kontakti on kyllä parantunut kummasti ja on pitkäkestoinen. Poikittamista koitetaan saada hallintaan lyhyillä seuraamispätkillä, kun koira on suorassa ja palkkaamiskulmaa olen vaihtanut. Olen myös pyrkinyt vähentämään oikean taskun käyttämistä namipaikkana, Muska kun niin helposti seuraa kättä. Siksi palkkaaminen onkin toisinaan hieman hankalampaa, mutta pikku hiljaa edistytään. Lisäksi ollaan tehty erilaisia käännösharjoituksia yms.

Liikkeestä maahanmenossa on ollut ongelmana se, että Muska nousee puoli-istuvaan asentoon kun jatkan kävelyä pidemmälle. Tämä on johtunut mitä luultavammin siitä, etten ole tehnyt tarpeeksi ns. kokeen omaisia harjoituksia, vaan melko nopeasti kääntynyt palkkaamaan koiran. Nyt ollaan vahvistettu maassa pysymistä ja tehty enemmän kokeen omaisia harjoituksia ja hyvin on lähtenyt liike taas rakentumaan.

Liikkeestä seisomisessa on sitten ollut ongelmana se, että koira meneekin maahan. Ollaan tehty sitten eri kulmista liikkeestä seisomisia. Seuraavaksi pitäisi varmaan ottaa vielä naksu avuksi. Edelleen Muskalla on tapana hiippailla takaisin kävellessä ja sitä ollaan koitettu takapalkalla poistaa.

Paikallamakuu on edelleen hyvin vaiheessa. Muskalla on tapana ryömiä eteenpäin ja on muutenkin aina kovin rauhaton. Pitäisi vain harjoitella enemmän ja ottaa takapalkalla.

Hyppy onnistuu hienosti, siinä ei ongelmia.

Luoksetulo on hyvin myös hallussa, välillä vauhdissa on ollut parantamisen varaa, mutta pääsääntöisesti hyvin.

Noutamisessa vauhti on hyvä, mutta Muska pureskelee jonkin verran ja palauttaa joskus vinoon. Pienellä hiomisella sekin ok.

Kaukokäskyjä (istu-maahan-istu-maahan) ollaan myös tehty. Pääsääntöisesti onnistuu hyvin. Jonkun verran Muska saattaa liikkua eteenpäin ja sitäkin pitäisi harjoitella takapalkalla lisää.

Mutta eipä kait tässä sitten muuta. Jotain päivitystä sentään sai taas rustattua :D.