Vuosi on viime kirjoituksen jälkeen vaihtunut ja olen ollut tooosi laiska blogia päivittämään niin ei sitä vuoden loppupäivitystäkään tullut kirjoitettua saati kuvia laitettua tai edes otettua. Joulu vietettiin kokonaan kotona ja takaisin Kannukseen suunnattiin pari päivää ennen koulun alkua. Kotona Muska pääsi pitkille metsälenkeille mäykkyjen ja Nonnin kanssa sekä vetolenkeille kera äidin hienon sporttipotkurin. Joka päivä oli Possulla tekemistä ja oli kivasti väsynyt aina kun minä tulin työharjoittelusta, jota siis tein eräällä rekikoiratarhalla Joulun ajan. Takaisin Kannukseen palatessa aloitettiin taas säännöllinen treenaus ja tammikuu onkin mennyt pääosin tokoa ja agilitya treenaillessa, mutta myös satunnaisesti hakua on otettu ja kaksi kertaa Kokkolassa varikollakin käyty hakuilemassa.

Tokotreeneissä painotettiin nyt oikein todenteolla siihen paikallamakuuseen ja jotain edistystä siinä onkin kai aikaan saatu viimein. Jatketaan treenausta... Muuten on vain kertailtu kaikkea ja vähän myös uusia juttuja välillä harjoiteltu. Treenit on olleet vaihtelevia ja sekä onnistuneita että ihan juuri sieltä ja syvältä olevia. Onneksi kuitenkin pääosin ihan hyviä treenejä on saatu aikaan ja koiran työskentely on ollut ajoittain huomattavasti parempaa ja keskittyneempääkin kuin aiemmin. Toki välillä myös ihan alkeellisen tyhmiä ongelmia on ollut treenien lomassa, mutta sepä nyt kai kuuluu lajiin =D.

Agility-treenejä on myös jatkettu nyt aktiivisesti ja personal trainerimme Jennina on meitä hyvin tsempannut! Esteet alkaa sujua ja välillä jopa ohjaajakin osaa liikkua. Toisinaan ei (niinkuin viime tiistaina tuli todettua kun peruutin mallikkaasti esteen päälle xD). Muska on kyllä myös agissa ainakin näinä parina viikkona tuntunut olevan hieman rauhallisempi (tosin samaisena tiistaina hyppäsi hienosti puomin päältä, kjeh :D). No mutta treeniä vaan, ainakin koira lajista tykkää ja itsekin tykkään vaikka ihan käsi-ohjaaja olenkin. Eli harjoitukset jatkukoon =).

Hakua on tullut otettua tämän vuoden puolella pariin otteeseen Jenskapenskan kanssa hallilla sekä käytännön tunneilla Kokkolassa varikolla. Varikolla hakua on otettu vaihtelevalla maalimiesmäärällä 2-5. Muska on ollut elementissään ja jotenkin tuo sisähaku siltä vain onnistuu vallan mainiosti (voi että kun tulee niin omakehuhaisee tekstiä että melkeen pelottaa =D). Muskalle ei tuottanut ongelmia vaikka maalimiehiä oli useampia (5) ja on hyvin jaksanut kaikki etsiä ja ilmaista. Tällä viikolla varikolla tosin neiti oli hieman liian virrakas tylsän viikonlopun jäljiltä ja koira oli melkoisen vaikea pitää hallinnassa niin että sen olisi saanut jouhevasti ohjattua katsomaan joka huoneen. Mutta ei kait siinä, kaikki maalimiehet löytyi ja ilmaisu oli hienoa kuunneltavaa!

Sitten hypättäköön aiheeseen mistä tuo otsikkokin tuolla alussa kertoo. Eli Muska nappasi tänään tokokokeissa ALO1:en pistein 186,5 ja samoin possu nappasi luokkavoiton 1/7.  Kyllä nyt ollaan tyytyväisiä ja päivän jännityskin on viimein kaikonnut ja koira on rättiväsynyt. Kaikki hyvin siis =). Tässäpä vielä tulokset ja sepostukset osa-alueittain:

Luoksepäästävyys: 10

Paikallamakuu: 9½

-Häntä luonnollisesti heilui mutta suu pysyi sentään kiinni ja kieli sisällä. Ja ennenkaikkea pysyi paikallaan =D.

Seuraaminen kytkettynä: 8½

Seuraaminen taluttimetta: 8½

-Molemmissa täyskäännökset mm. ihan karseat =D. Muuta en muista.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10

Luoksetulo: 10

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9½

Estehyppy: 9

-Jostain syystä possu epäröi ja hyppäsi viiveellä.

Kokonaisvaikutus: 10