Tällä viikolla on sitten keskitytty taas enemmän jäljestys hommiin. Toki tokoakin otettu hieman, mutta ei mitään sen suurempia treenejä, mitä nyt pieniä hetkiä päivittäin ja iltaruuan yhteydessä. Muuten siis keskitytty nenänkäyttöön ja molempia sekä MEJÄ että pk-jälki harjoituksia on tehty. Tässä tiistain ja keskiviikon treenit eriteltyinä:

Tiistai:
Tiistaina oli koulussa käytännön tunti, jossa tehtiin yhdet jäljet. Minä tein taas säälittävän lyhyen, eikä siitä jäljestä nyt sitten kauheasti iloa ollutkaan. Heti kun koira älysi homman paremmin niin hups, jälki loppuikin jo siihen :D. No täytyy sanoa, että ohjaajaa eli minua ei kauheasti jaksanut touhu kiinnostaa, kun illalla odotti kuitenkin ne tositoimet eli MEJÄ :). Käytännön tunnilla teimme vielä Haidin kanssa yhteisvoimin esineruudut Jetalle ja Muskalle. Tallasimme alueen (ei hajuakaan kuinka iso :D) ja käytimme neljää esinettä, jotka olivat melko helppoja (mm. lompakko, lippalakki..). Ensin vietiin kolme esinettä ruutuun ja viimeisen esineen vienti näytettiin koiralle. Ensin Jetta haki hienosti kolme esinettä, jonka jälkeen koiran vaihto. Muskalle samoiten näytettiin viimeisen esineen heitto ja sitten lähetin pienen rauhoittelun jälkeen koiran hakemaan. Hienosti kolme esinettä nousi ruudusta, palautuksetkin menivät melko nappiin :).

Koulun jälkeen sitten lähdimme Muskan kanssa suoraan Ninan luo. Nina oli käynyt maanantai iltana vetämässä jäljet mäykyilleen sekä Muskalle. Kiitos todella paljon Ninalle jäljen vetämisestä taas :)!!
Muskan jälki oli n. 300m pitkä, vanhenemisaikana suurin piirtein varmaankin reilu 20h. Jäljessä oli kaksi kulmaa ja kaatona sorkka. Muska lähti jäljelle ihan hyvin ja vauhtia riitti neidillä taas niin paljon, että piti jarrutella urakalla. Ensimmäinen kulma meni mallikkaasti ja koira jatkoi hienosti jäljestämistä. Tasan keskikohdassa jälkeä sitten tapahtui ensimmäinen vastoinkäyminen. NAPS ja liina poikki :D. Koira hölmistyi kun yhtäkkiä käskin sen vierelle. Ei siinä auttanut kuin nopeasti tehdä solmu liinasta valjaisiin ja saada koira jatkamaan jäljestämistä. Pian taas lähdettiin etenemään jälkeä. Toisen kulman Muska ensin oikaisi, mutta palasi takaisin ja haisteli makuun. Sitten alkoi viimeinen suora ja koska tuuli erittäin kovaa kaadolta päin, niin Muska meni melko pitkälti loput jäljestä ilmavainulla. Hienosti päästiin siis loppuun asti.
Sen jälkeen pääsivät Lulu ja Topi jäljestämään ja molemmat menivätkin hienosti jälkensä :). Kiitoksia vielä kerran Ninalle jäljen teosta, treeniseurasta ja neuvoista :).

Keskiviikko:
Keskiviikkona oli taas käytännön tunnit ja lähdettiin tekemään jäljet isolle pellolle. Ei mikään erityisen pitkä ollut tämäkään jälki, vain n. 35m. Jälki sai vanheta n. tunnin verran ja sillä välin tehtiin erittäin viisas juttu, nimittäin koiran rauhoittelu. Pitkäänhän siinä meni, mutta kannatti
:). Koira ei ollut yhtä häslä kuin yleensä, vaikka intoa silti riitti sen verran paljon, että koko jälki mentiin niin, että pidin koiraa mahasta kiinni jarrutellakseni menoa. Koira meni koko jäljen innolla ja nenä toimi niin kovasti että ääni kuului kauas, minulle jäi vaan selän kolotus moisesta kumarassa kävelystä, mutta siis tyytyväisiä ollaan jäljen onnistumiseen. Vaikka minua tuo pk-jälki ei sattuneesta syystä satu juuri paljoakaan kiinnostamaan, niin oli silti kiva tuntea onnistumisen tunne. Koiralla ainakin oli mukavaa ja no melkein voisi sanoa että ohjaajallakin. Oli muutenkin erittäin mukavat käytännön tunnit, tuli hyvin neuvoja jne. :). Mikäs siinä, mukavassa seurassa ja auringon paisteessa.